Sajnos még mindig sokan üres gyomorral vágnak neki egy napnak, ami hosszú távon rosszat tesz az egészségnek és előbb-utóbb kiütközik a hatása. Legtöbben az időszűkére vagy az éhségérzet hiányára fogják a reggeli étkezés kihagyását, szerencsére mind a kettő orvosolható tippjeinkkel. Mutatunk pár reggeli ötletet a gyors hétköznapokra.

Ahhoz, hogy egy napon a legtöbbet hozzuk ki magunkból és jól teljesítsünk, elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű energia. A reggeli étkezés a szükséges energiaszint 30%-át teszi ki. Így már érhető miért olyan rossz a közérzetünk a déli időkben, igaz? Addigra már szinte minden energiánkat felhasználta a szervezetünk, leesik a vércukrunk és szédelgünk, nehezebb a fizikai és a szellemi teljesítőképességünk. Ez mind megszüntethető, ha beiktatjuk a reggeli étkezést. Csupán pár perccel előbbre kell állítani az érbesztőórát, valamint érdemes már előző nap gondolni a reggelire. Válasszunk olyan termékeket, amik minimális lebonyolítási időt igényelnek. Ilyen például bármilyen szendvics toast kenyérrel elkészítve, vagy pár szelet pirítós vajjal, zöldséggel és felvágottal. A webáruházunkban 5 fajta Pantastico! toast kenyér érhető el, így biztosítható a változatos étkezés, nem ununk rá a harmadik nap sem a reggelire, ha cserélgetjük a kenyereket.

Gyors reggeli ötletek

A reggeli éhségérzet hiánya megszüntethető. Ha egy idő után rendszeressé vált az étkezés, már átáll a szervezet és követelni fogja a reggeli adagot. Érdemes eleinte kisebb mennyiséggel kezdeni, legalább pár falatot fogyasszunk és folyamatosan növeljük a mértéket. Válasszunk olyan ételeket, amiket igazán szeretünk. Ha édesre vágyunk, akkor jó választás a Brioche, mely szeletelt verzióban érhető el, így már csak a feltétről kell gondoskodni. Pár szelet gyümölcs vagy mogyorókrém nagyon illik hozzá, és biztosan meghozza az étvágyunkat is. Az elfogyasztott reggeli beindítja az anyagcserét, napunkat sokkal kiegyensúlyozottabbá teszi.

Persze mindenkinél előfordul, hogy egy-egy nap valami miatt nem ér rá arra, hogy leüljön pár percre és elfogyassza a reggeli szendvicsét vagy az édes Briochet. Ha késében vagyunk, akkor is gondoskodjunk róla, hogy rövid időn belül táplálékhoz jussunk. Válasszunk olyan reggeli ötleteket, amiket út közben is nyugodtan tudunk fogyasztani. A webáruházunkban elérhető két fajta sós teasütemény, amiknek praktikus csomagolása lehetővé teszi, hogy visszazárjuk, így sokáig ropogós marad. Ezekből pár darabot, ha eszünk, már sokat tettünk azért, hogy a nap hátralévő részében ne érezzük magunkat rosszul, ne essen le a vércukrunk.

Forrás: Biotech